در زمینه فقه/ مناسک حج/ اعمال حج تمتع

مسئله643: بر کسي که حج به جا مي‌آورد، واجب‌ است‌ شب‌ يازدهم‌ و دوازدهم و در برخي موارد شب سيزدهم‌ ذي‌الحجّه‌ را در مني‌ بيتوته کند. يعني در آن سرزمين بماند.

مسئله644: بيتوته در مني بايد با توجّه و قصد قربت باشد. و عمل واجب خاصّي ندارد، ولي حج‌گزار بايد از اين فرصت‌ها براي عبادت و ارتباط با خداوند، استفاده کند.

مسئله645: مقدار شب‌ كه حج‌گزار‌ بايد در مني‌ بماند، از اوّل شب‌ تا نصف‌ شب‌ يا از نصف‌ شب‌ تا طلوع‌ فجر مي‌باشد.

مسئله446: سه‌‌‌گروه‌ واجب است شب‌سيزدهم‌در مني بمانند:

1ـ كساني‌ كه‌ مغرب‌ شب‌ سيزدهم‌ در مني‌ باشند.

2ـ افرادي‌ كه‌ در حال‌ احرام‌ با زن‌ نزديكي كرده‌اند.

3ـ افرادي‌ كه‌ در حال‌ احرام‌ صيد كرده‌اند.

مسئله647: کسي که قبل از مغرب روز دوازدهم از مني کوچ مي‌کند و بعد از مغرب براي کاري به مني بر مي‌گردد، لازم نيست شب سيزدهم را در مني بماند.

مسئله648: ماندن‌ در مني‌ براي‌ دو دسته‌ لازم‌ نيست‌:

1ـ كساني‌ كه‌ ماندن‌ در مني‌ براي‌ آنها مشقّت‌ دارد، نظير بيماران‌ و پرستاران‌ آنها و خدمۀ كاروان‌ها.

2ـ كسي‌ كه‌ تمام‌ شب‌ را در مسجدالحرام مشغول‌ عبادت‌ باشد و جز عبادت‌، كار ديگر نكند مگر كارهاي‌ ضروري‌ نظير خوردن‌ و آشاميدن‌ و تجديد وضو.

مسئله649: کسي که شب در مني بيتوته مي‌کند، لازم نيست روز هم در مني بماند، مگر کسي که صبح دوازدهم در مني باشد که بايد بعد از ظهر کوچ نمايد.

مسئله650: بازگشت از مني در روز دوازدهم بايد بعد از اذان ظهر باشد و خروج قبل از ظهر از مني جايز نيست. ولي کسي که شب سيزدهم را در مني بيتوته کرده است، مي‌تواند پيش از ظهر روز سيزدهم از مني خارج شود.

مسئله651: اگر کسي معذور باشد و رمي جمرات سه‌گانه را بعد از بيتوته و در شب دوازدهم به جا آورد، مي‌تواند همان شب از مني کوچ کند.

مسئله652: اگر كسي‌ سهواً يا جهلاً يا به‌‌ واسطۀ عذري‌، شبها را در مني‌ نماند، حج‌ّ او صحيح‌ است‌ و چيزي‌ بر او نيست‌.

مسئله653: اگركسي‌ عمداً شب‌هايي که واجب است در مني بماند را نماند، حج‌ّ او صحيح‌ است،‌ ولي‌ گناه‌ كرده‌ است‌ و بايد براي‌ هر شبي‌ يك‌ گوسفند كفّاره‌ بدهد.

مسئله654: حدودي که عامّه براي‌ مني تعيين‌ کرده‌اند، کفايت مي‌کند و لازم نيست شيعيان در اين امور تحقيق کنند و نبايد به شک يا گمان خود اعتنا نمايند، بلکه اگر بر فرض نادر يقين به خلاف پيدا کنند نيز همان حدود کفايت مي‌کند.